Inschrijven
Verbanden

Verbanden

Jaarclubs
Horizontale verbanden

Jaarclubs

Je jaarclub gaat jouw belangrijkste verband binnen de Vereniging worden. Tijdens de eerste maanden van je lidmaatschap vorm je onder leiding van de Eerstejaarscommissie een jaarclub met andere jongens of meiden uit jouw lichting.

Je jaarclub is een hechte groep vrienden van hetzelfde geslacht. Elke woensdagavond ga je samen eten en borrelen en daarna is de kroeg open zodat je met z’n allen nog even door kunt feesten. Jullie schild krijgt een prominent plekje aan de muur van onze kroeg en je kan in je eerste jaar strijden voor de titel van jaarclub van het jaar. Met je jaarclub ga je op vakantie, leer je elkaars thuis-thuis kennen tijdens het 21-diner en blijf je tot ver na je studententijd nog borrelen en afspreken. Benieuwd naar onze jaarclubs? Kijk dan vooral even op onze Insta of de blog voor de ervaringen van onze leden.

Verticale verbanden

Disputen

Als je eenmaal je jaarclub hebt gevonden, krijg je ook de kans om bij een dispuut te gaan. Elk jaar vragen onze 6 disputen nieuwe leden, hierdoor krijg je een verband met leden vanuit alle lichtingen, van 1997 tot nu, wat wij een verticaal verband noemen. Hierdoor krijg je een dynamische groep, waarvan sommige al werken en anderen aan het begin van hun studententijd staan. Op de wekelijkse borrel elke maandag worden er goede verhalen uitgewisseld en ontstaan er op de kroeg daarna weer nieuwe. Unitas heeft 3 damesdisputen, 2 herendisputen en een gemengd dispuut met elk een eigen karakter en hun eigen mores en tradities. Met je dispuut ga je op jaarlijkse weekenden, lustrumreizen en vier je als hoogtepunt van elk jaar je Dies (verjaardag) samen met alle leden.

Eternelle

1997

JC de Haas

1997

Mata d'Or

1998

Zwitserland

1998

Parrhesia

2001

Alexandrea

2023
Commissies
Gemixte verbanden

Commissies

Unitas kent ook vele commissies, die allemaal een ander deel van de vereniging op zich nemen. Zo zijn er commissies die activiteiten organiseren zoals het gala, de reis, of de verenigingsdies (de verjaardag van de vereniging). Andere commissies maken de almanak of ons verengingsblad of houden de site bij. Ook hebben we onze eigen Unitasband die regelmatig live muziek verzorgt op de Sociëteit. Wat je ook leuk vindt om te doen, er is altijd wel een commissie die bij je interesses aansluit. Aan het begin van elk jaar gaan de sollicitaties open en omdat wij gelijkwaardigheid zo belangrijk vinden, mag je ook in je eerste jaar al voor alle commissies solliciteren. Commissies zijn een fantastische manier om jezelf op een leuke manier uit te dagen en te ontwikkelen terwijl je samen met een groep vrienden naar een tof einddoel werkt.

Reünisten
Gemixte verbanden

Reünisten

Afstuderen betekent zeker niet het einde van je tijd bij Unitas. Hoewel veel van onze leden na hun studententijd uitwijken naar andere delen van het land en de wereld, blijft de band met de Vereniging. Als je klaar bent met studeren kan je er voor kiezen om reünist te worden. Jaarlijks worden er reünistenborrels georganiseerd, zowel in Groningen als de randstad om in touch te blijven met je studievrienden. Daarnaast zijn er netwerkborrels en workshops waar leden en reünisten samenkomen om te kletsen over stagemogelijkheden en carrièrekansen na je studententijd.

Lid worden?

De inschrijvingen zijn weer geopend! Schrijf je in met de knop hieronder! Heb je nog vragen? Dan kan je mailen naar senaat@unitassg.nl.
© Copyright Unitas S.G. 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen