Nu inschrijven
Heroprichting
Onze geschiedenis

Heroprichting

Het huidige Unitas S.G. is een heroprichting van de studentenvereniging “Unitas Studiosorum Groningana” die heeft bestaan van eind jaren ‘30 tot 1972. De Sociëteit was in de jaren ‘60 gevestigd aan het Noorderdiep en verhuisde later naar de Coehoornsingel. De Vereniging is oorspronkelijk ontstaan als alternatief voor de corpora: traditioneel maar vooruitstrevend. Destijds was er veel ophef over de ontgroeningen van de corpora en zodoende ontstond de roep naar een alternatief: Unitas S.G. Ondanks het feit dat dat Unitas S.G een traditionele Vereniging was en is, kent de introductietijd geen ontgroenend karakter en hebben alle leden gelijke rechten en plichten. Op 21 juni 1996 is de vereniging heropgericht en vandaag de dag is de vereniging uitgegroeid tot een volwaardige studentenvereniging met 200 leden.

Een begrip in Groningen en omstreken: Sociëteit ‘t Filiaal

Een begrip in Groningen en omstreken: Sociëteit ‘t Filiaal

Nu alweer 20 jaar zit Unitas S.G. in de prachtige Sociëteit ‘t Filiaal aan het Schuitendiep. De Sociëteit is sindsdien uitgegroeid naar een bekende feestlocatie in Groningen. Ook benieuwd naar hoe onze Sociëteit er van binnen uit ziet? Klik dan op de onderstaande button.

Federatiegenoten door het hele land

Federatiegenoten door het hele land

Unitas S.G. maakt deel uit van de Federatie van Unitates en Bonden in Nederland. De Federatie is een overkoepelend orgaan bestaand uit vijf zusterverenigingen die allen dezelfde grondslag hebben: gelijkwaardigheid. Op dit moment hebben we zusterverenigingen in Delft, Eindhoven, Wageningen en Utrecht. Met deze vijf verenigingen worden er gedurende het hele jaar grote feesten georganiseerd waar we met volle bussen naar toe gaan! Zo leer je naast je eigen Vereniging, ook nog mensen in het hele land kennen.

De Contractus

De Contractus

Naast contacten in het hele land is Unitas S.G. ook aangesloten bij de Contractus Groningen. De Contractus vormt het belangrijkste overlegplatform van de acht erkende studentenverenigingen in Groningen. De aangesloten verenigingen zijn: R.K.S.V. Albertus Magnus, F.F.J. Bernlef, Cleopatra A.S.G., A.S.V. Dizkartes, GSV Groningen, Navigators S.G., Unitas S.G. en G.S.C. Vindicat Atque Polit. Deze Verenigingen samen zijn goed voor zo’n 6500 leden die studeren in Groningen. Wekelijks bespreken deze Verenigingen gezamenlijk alle zaken die voor hen van gemeenschappelijk belang zijn. Denk hierbij aan bestuursbeurzen, de KEI-week, het universitaire en hogeschool beleid en gemeentelijke of landelijke zaken die van belang zijn voor studenten.

Lid worden?

De inschrijvingen voor verenigingsjaar 2021-2022 zijn gesloten! Word jij volgend jaar lichting 2022? Houd dan onze socials in de gaten voor updates over open avonden en de nieuwe inschrijfmogelijkheid tijdens de KEI-week in september 2022!
© Copyright Unitas S.G. 2022 Gebouwd door Saam' uit Groningen