Inschrijven
Onze Sociëteit

We zitten midden in de verhuizing naar onze nieuwe Sociëteit, maar bekijk voor nu nog even onze oude Sociëteit!

Sinds 21 juni 2001 beschikt de Vereniging over een eigen Sociëteit, ’t Filiaal. Dit grachtenpand ligt aan het Schuitendiep, net buiten de diepenring. In de 20 jaar dat Unitas S.G. het pand heeft bewoont, is het uitgegroeid tot een Sociëteit met vier barren, een bibliotheek, dakterras, keuken en verschillende werkkamers voor de Senaat en commissies. Onder leden wordt de Sociëteit ook wel de kroeg genoemd.

Neem een kijkje
in ons pand

Om een beter beeld te krijgen van onze Sociëteit nemen Taco en Christel je mee door onze Sociëteit en vertellen ze precies hoe onze Vereniging in elkaar zit. Ook benieuwd? Blijf dan kijken!

Tijd voor een goed gesprek
De voorbar

Tijd voor een goed gesprek

Elke maandagavond is de voorbar open voor alle leden om te komen borrelen. De maandagavond kenmerkt zich door de aanwezigheid van de vele disputen die net hun dispuutsavond hebben gehad. Op de maandagavond wordt er geen muziek gedraaid en ligt de focus op goede gesprekken en (drank)spelletjes.

Met de voetjes van de vloer
De middenbar

Met de voetjes van de vloer

De middenbar is de hoofdzaal van Unitas. Elke woensdagavond, de jaarclubavond, is de middenbar geopend voor alle leden om een drankje te komen doen en de voetjes te verplaatsen op de dansvloer. Een leuke traditie binnen Unitas is dat er voor 00:00 ‘s nachts er geen muziek gedraaid wordt op de kroegvloer, zodat je voordat je helemaal los gaat eerst nog goede gesprekken kan hebben en lekker samen kan gaan borrelen. Doorgaans is de woensdagavond de meest drukbezochte avond.

Je weet nooit hoe de avond loopt
De achterzaal

Je weet nooit hoe de avond loopt

De achterzaal wordt het meest gebruikt voor diners en Verenigingsvergaderingen. Omdat dit een ruimte is waarin eigenlijk alles kan gebeuren, zonder dat er iets kapot gaat, is het ook zeer geschikt voor de canti die regelmatig georganiseerd worden (een cantus is een studentikoze traditie waarbij er veel gezongen en gedronken wordt).

Een ruimte gevuld met goede verhalen
De bieb

Een ruimte gevuld met goede verhalen

De bieb is een soort een huiskamer van de Vereniging. In deze ruimte worden de vrijdagmiddagborrels(VrijMiBo’s) gehouden, waar de week wordt afgesloten met een biertje en eventueel verschillende (gezelschaps)spellen. Het is volgens velen de mooiste ruimte van de Sociëteit. Als je lid wordt bij Unitas, doneer je een boek aan de Vereniging. De grote boekenkast is dus gevuld met boeken van onze eigen leden. Zo staat er altijd een stukje van jou op de kroeg!

Kom (niet) van dat dak af
Het dakterras

Kom (niet) van dat dak af

Het ruime dakterras genaamd ‘Het Dek’ is in 2011 helemaal zelf gebouwd door leden. Je kunt er heerlijk in de zon zitten en bij mooi weer wordt er geborreld en gebarbecued.

Lid worden?

De voor inschrijvingen voor verenigingsjaar 2022-2023 zijn geopend! Wil jij lichting 2022 worden? Doe dan mee aan de voorinschrijvingen en claim je plek. Let op: vol is vol!
© Copyright Unitas S.G. 2023 Gebouwd door Saam' uit Groningen