Inschrijven
Onze Sociëteit

Sociëteit 't Parlement

Sinds 21 juni 2001 beschikt de Vereniging over een eigen Sociëteit, ’t Filiaal. Dit grachtenpand ligt aan het Schuitendiep, net buiten de diepenring. In de 20 jaar dat Unitas S.G. het pand heeft bewoont, is het uitgegroeid tot een Sociëteit met vier barren, een bibliotheek, dakterras, keuken en verschillende werkkamers voor de Senaat en commissies. Onder leden wordt de Sociëteit ook wel de kroeg genoemd.

Op 14 november 2022 opende de deuren van de nieuwe Sociëteit van Unitas S.G. Na een verhuizing vanuit het Schuitendiep zetelt Unitas nu in Sociëteit ’t Parlement middenin de Peperstraat! Op deze nieuwe locatie huisvest Unitas een prachtige nieuwe Sociëteit met een grote bar en borrelvloer. Op de tweede verdieping bevindt zich een bibliotheek, een plek om te vergaderen voor commissies en een werkplek voor de Senaat.

Tijd voor een goed gesprek
De disputenhoek

Tijd voor een goed gesprek

Elke maandagavond is de disputenhoek het toneel voor alle leden om te komen borrelen. De maandagavond kenmerkt zich door de aanwezigheid van de vele disputen die net hun dispuutsavond hebben gehad. Op de maandagavond wordt er rustige muziek gedraaid en ligt de focus op goede gesprekken en (drank)spelletjes.

Met de voetjes van de vloer
De Bar en Kroegvloer

Met de voetjes van de vloer

De bar en de rest van de kroegvloer zijn het middelpunt van Unitas. Elke woensdagavond, de jaarclubavond, is dit terrein geopend voor alle leden om een drankje te komen doen en de voetjes te verplaatsen op de dansvloer. Een leuke traditie binnen Unitas is dat er voor 00:00 ‘s nachts er geen muziek gedraaid wordt op de kroegvloer, zodat je voordat je helemaal los gaat eerst nog goede gesprekken kan hebben en lekker samen kan gaan borrelen. Doorgaans is de woensdagavond de meest drukbezochte avond.

De bieb

Een ruimte gevuld met goede verhalen

De bieb is een soort een huiskamer van de Vereniging. In deze ruimte worden de vrijdagmiddagborrels(VrijMiBo’s) gehouden, waar de week wordt afgesloten met een biertje en eventueel verschillende (gezelschaps)spellen. Het is volgens velen de mooiste ruimte van de Sociëteit. Als je lid wordt bij Unitas, doneer je een boek aan de Vereniging. De grote boekenkast is dus gevuld met boeken van onze eigen leden. Zo staat er altijd een stukje van jou op de Kroeg!

Lid worden?

De inschrijvingen zijn weer geopend! Schrijf je in met de knop hieronder! Heb je nog vragen? Dan kan je mailen naar senaat@unitassg.nl.
© Copyright Unitas S.G. 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen