Inschrijven
Een traditionele, studentikoze Vereniging in hartje Groningen
Wat is Unitas?

Een traditionele, studentikoze Vereniging in hartje Groningen

Unitas Studiosorum Groningana is een traditionele studentenvereniging in Groningen. We zijn een hechte vereniging met studentikoze mores en tradities, waar alle leden gelijkwaardig zijn.

Door lid te worden van Unitas kies je voor de mooiste toevoeging aan je studententijd. Je kiest voor goede vrienden, gave feesten, maar ook voor jezelf ontwikkelen en serieus studeren. Op onze eigen kroeg kan je meerdere dagen per week terecht om te borrelen, pasjes te maken of om te vergaderen met je commissies. Onze Sociëteit zal de rest van je studententijd je uitvalsbasis zijn en vooral de locatie van heel veel sterke verhalen.

De kernwaardes

Wat onderscheidt Unitas van andere verenigingen

Gelijkwaardig

Gelijkwaardig

Ondanks dat we een traditionele Vereniging zijn, kennen we geen ontgroeningen en hebben al onze leden vanaf dag één dezelfde rechten en plichten. In je eerste jaar mag je meteen solliciteren voor alle commissies en deelnemen aan alle activiteiten en ben je als volwaardig lid aanwezig op de Sociëteit.

Traditioneel

Traditioneel

Unitas is een traditionele Vereniging, dit betekent dat we alle “typische” studentikoze eigenschappen van een studentenvereniging bezitten. Zo kleden mannen zich jasje-dasje, zijn traditionele liederen en activiteiten zoals het Io Vivat en de cantus belangrijke onderdelen van onze cultuur en hebben we een Senaat in plaats van een bestuur.

Hecht

Hecht

Unitas is een hechte Vereniging, dit merk je door het wat kleinschaligere karakter. Met zo’n 200 actieve leden hangt er altijd een fijne sfeer op de kroeg en kan je aan de bar met iedereen een praatje maken. De kroeg voelt echt als je stamkroeg en voor veel leden is het hun tweede thuis.

MutandoConservamusonze lijfspreuk

Mutando
Conservamus
onze lijfspreuk

Bij Unitas vinden we tradities belangrijk en een mooie toevoeging aan de verenigingscultuur. Maar we vinden het ook belangrijk om met de tijd mee te blijven gaan. Mutando Conservamus betekent “door te veranderen behouden wij”. We veranderen waar nodig zonder alle studentikoze tradities die een Vereniging zo leuk maken te verliezen.

Lid worden?

De inschrijvingen zijn weer geopend! Schrijf je in met de knop hieronder! Heb je nog vragen? Dan kan je mailen naar senaat@unitassg.nl.
© Copyright Unitas S.G. 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen