Overstappen.nl

Vaste lasten vergelijken

Vooral voor studenten kan het van cruciaal belang zijn om de kosten die elke maand terugkomen te verlagen. Al is het maar om een extra rondje te kunnen geven in het weekend of toch wel naar dat ene concert te gaan waar je al jaren naartoe wilt. Een simpele manier om deze uitgaven te verlagen is door al deze producten of diensten met elkaar te vergelijken. Een vergelijkingswebsite als Overstappen.nl helpt jou daarmee. Je kunt energiecontracten vergelijken, internetabonnementen, zorgverzekeringen en mobiele abonnementen. Als je bijna student-af bent en toe bent aan je eerste auto kan je ook bij Overstappen.nl terecht. Je autoverzekering vergelijken is erg eenvoudig gemaakt,waardoor je nooit teveel betaalt.


Energie

Zoals de meeste studenten ook wel weten is een energiecontract een beetje raar. Je betaalt een voorschot, en aan het eind van het jaar blijkt pas of je geld terugkrijgt of dat je nog moet bijbetalen. Daarom is het verstandig om je energieverbruik altijd iets hoger in te schatten, zodat je niet voor een verrassing komt te staan als je opeens nog moet bijbetalen. Om zeker te zijn van de laagste energietarieven is het van belang om energiecontracten te vergelijken. Dit is zeker ook mogelijk in studentenhuizen, vaak scheelt dit zelfs nog meer omdat hier meer energie verbruikt wordt.

Overstappen energie, hoe werkt het?

Het overstappen van energiecontract is erg eenvoudig. Eigenlijk is het zelfs niets meer dan een administratieve handeling. Je moet wel even goed opletten of je huidige contract afgelopen is, anders kan je een opzegboete krijgen. Er zijn enkele leveranciers die zelfs deze boete van je over willen nemen, maar hierbij moet je dan vaak een meerjarig contract afsluiten wat ook weer minder aantrekkelijk is. Het goedkoopst is ieder jaar te switchen van contract want zo profiteer je elk jaar van de welkomstkortingen die aangeboden worden.

Autoverzekering

Hoewel niet veel studenten een eigen auto hebben is dit toch wel interessant. Studenten betalen namelijk altijd een stuk meer voor hun autoverzekering dan mensen die van oudere leeftijd. Dit komt omdat studenten in de groep met een hoger risico vallen. Soms betalen jongeren tot wel 2,5 keer zoveel als oudere personen. Met precies dezelfde auto en dekking! Om toch zeker te zijn van de laagst mogelijke prijs kan je autoverzekeringen vergelijken via Autoverzekering.nl. Hier staat ook alles tussen de verschillende soorten dekkingen, wanneer het verstandig kan zijn om een andere dekking te kiezen en alles over aanvullende verzekeringen.