Navigatie

Eigen gebouwde zonneauto naar World Solar Challenge

Zoals jullie misschien wel weten zijn studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Noorderpoort druk bezig met de voorbereidingen voor de Bridgestone World Solar Challenge (BWSC). Dit is een race in Australië waarbij studententeams met zonneauto’s ongeveer 3000 kilometer door Australië moeten rijden. Het wordt de eerste keer dat er studenten uit Groningen mee gaan doen.

Andere Nederlandse deelnemers

Behalve Enschede, Delft en Eindhoven doet er nu voor het eerst ook een team uit het Noorden van Nederland mee. Uniek is dat het Groningse team geen universiteitsteam is, maar een team met zowel mbo-, hbo- en wo-studenten. Het team werkt samen met overheden, onderwijsinstellingen en bedrijven in Noord-Nederland. Het team is in februari 2017 opgericht om een bijdrage te leveren aan innovatie en duurzaamheid en om kennis te verbreden. Er zijn 26 studenten van verschillende opleidingen die hun kennis met elkaar delen. Met zo’n technologische zonneauto zal het trouwens wel duur zijn om die te verzekeren, heel anders dan hoe het normaal werkt met je autoverzekering vergelijken.

Zonneauto op zonne-energie

Wil jij als student ook bijdragen aan duurzamere energie? Dan kan je helpen om over te stappen van energieleverancier. Dankzij overstappen van energie kan je naar een duurzamere leverancier gaan en ook nog eens besparen op je energiekosten. Zeker voor studenten is dit fijn, want wie houdt er nou niet graag een flink bedrag elke maand over om een extra biertje te drinken?