Navigatie

Groningen steeds energie neutraler

Momenteel is de gemeente bezig om zo veel mogelijk vastgoed energiezuiniger te maken. Het Stadhuis 100% energieneutraal maken gaat waarschijnlijk niet lukken, maar er worden wel steeds meer gebouwen naar het zuinige energielabel A gebracht. Ook studenten kunnen hun steentje bijdragen om energiezuiniger te leven. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan de Student Energy Race, waar dit jaar helaas geen studentenhuis uit Groningen aan deelnam.

Student Energy Race

De Student Energy Race is een wedstrijd onder verschillende studentenhuizen uit heel Nederland om zoveel mogelijk energie te besparen. Goed voor het milieu én voor de portemonnee. De winnaar van de race (een studentenhuis uit Nijmegen) die duurde van oktober tot en met februari bespaarde maar liefst 66% van hun energieverbruik, een flinke prestatie dus. Zeker in studentenhuizen kan er veel bespaard worden vanwege het grotere verbruik en de meerdere mensen die er wonen. Denk hierbij aan het lager zetten van de verwarming, samen wassen, lichten uit zetten in bepaalde ruimtes en het gebruik van een douchewekker.

Energie en geld besparen

Behalve dat het goed is voor het milieu is het dus ook goed voor de energiekosten. Hiervoor is ook nog een andere manier: overstappen energie. Door het kiezen van een andere energieleverancier kan je honderden euro’s per jaar besparen en als je een duurzame leverancier kiest sla je twee vliegen in één klap. Hiervoor kan je gebruikmaken van een website als Easyswitch.nl. Dit is een vergelijkingswebsite gespecialiseerd in energiecontracten.