Navigatie

Groningen het goedkoopst voor je autoverzekering

Vaste lasten vergelijken

Als student ben je niet vaak in het bezit van een eigen auto. Maar mocht je toch de luxe hebben een eigen auto te hebben, dan het liefst in Groningen. Zoals de meeste studenten weten is een autoverzekering niet goedkoop. Voordeel voor studenten in Groningen is dat een autoverzekering in hun studentenstad de goedkoopste autoverzekering van heel Nederland is. In Zuid-Holland moet men het meeste betalen van heel Nederland.

Verschillen autopremie per provincie

De premie van een autoverzekering wordt op een behoorlijk aantal factoren gebaseerd. Zo kijkt men naar het gewicht en leeftijd van de auto, er wordt natuurlijk gekeken naar de bestuurder en ook maakt de woonplaats van de autobezitter dus uit voor de maandelijkse premie. In Groningen wordt er gemiddeld 53 euro per maand betaald voor een autoverzekering, tegen bijna 80 euro in Zuid- Holland. Behalve Zuid-Holland is een autoverzekering in Limburg ook erg prijzig.

Studenten autoverzekering

Waar in Nederland je ook bent, één ding is duidelijk: als student (jongeren in het algemeen) betaal je sowieso de hoofdprijs voor je autoverzekering. Dit komt omdat elke autoverzekeraar een risicoprofiel gemaakt heeft waar autobezitters tot een jaar of 28 binnen een groep vallen die relatief veel ongelukken maken en dus veel schade claimen. Om dit risico te beperken gooien de verzekeraars de premies omhoog voor deze doelgroep. Goed idee om dus altijd je autoverzekering te checken, bijvoorbeeld op Autoverzekering.nl!