Navigatie

Voor ouders

Wat betekend Unitas voor uw kind

Leuk dat uw zoon of dochter overweegt om lid te worden van Unitas S.G.! Lidmaatschap bij een studentenvereniging kan wellicht vragen voor u opleveren. Wij vinden het belangrijk dat ouders ook goed op de hoogte kunnen zijn van wat hun zoon/dochter te wachten staat, mocht hier behoefte aan zijn.

  • Wat is een studentenvereniging?

    Een studentenvereniging is een vereniging die volledig gedraaid wordt door studenten. Alle leden zijn student, alle activiteiten worden georganiseerd door studenten en de Vereniging wordt bestuurd en gecontroleerd door studenten. Studentenverenigingen verschillen in de mate waarin zij (financiële) verplichtingen aan hun leden stellen en de manier waarop zij omgaan met jongerejaars leden.
  • Wat kenmerkt Unitas S.G.?

    Unitas S.G. kenmerkt zich door de grote betrokkenheid van haar leden. Hierdoor is de vereniging, ondanks haar bescheiden omvang en de vrijheid die het lidmaatschap van de vereniging kent, in staat om een gevarieerd activiteitenaanbod te verzorgen. Dit varieert van diners en borrels tot sportwedstrijden, reizen, studiegerelateerde lezingen en bedrijvendagen. Onze leden bouwen een zeer hechte band met elkaar op, die niet in de weg wordt gestaan door hiërarchische structuren of grote (financiële) verplichtingen.

  • De toegevoegde waarde van een lidmaatschap

    Iets wat een verenigings-student onderscheid van de doorsnee student is de sterke ontwikkeling van de zogenoemde “soft skills”. Juist naar deze sterke persoonlijke ontwikkeling is er in de huidige arbeidsmarkt veel vraag. Soft skills zijn geen vaardigheden die je leert in een collegebank en juist daarom biedt een vereniging als Unitas haar leden de kans om zich op vele vlakken te ontwikkelen. Door bij te dragen aan commissies en zichzelf uit te dagen om nieuwe dingen uit te proberen zien wij dat onze leden vaak een enorme groei doormaken. Ook ouders van leden kunnen deze positieve ontwikkeling vaak bevestigen.

Heeft u nog specifieke vragen of zijn er bepaalde zaken niet duidelijk? Kijk dan tussen onze Veelgestelde vragen, of neem contact op via senaat@unitassg.nl.