Navigatie

FAQ


Je zult vast een aantal vragen hebben die niet in de vragenlijst staan. Als je een andere vraag hebt zijn wij de hele KEI-week bereikbaar via Whatsapp op 06-30510521 of stuur een mailte naar senaat@unitassg.nl!

 • Hoe ziet de introductieperiode er uit? Heb ik voldoende tijd voor mijn studie in de eerste weken?

  Bij inschrijving ontvang je direct verdere informatie over de introductieperiode, het Novitiaat. De introductieperiode, het Novitiaat, zal van start gaan na de KEI-week. Het Novitiaat duurt (2, 3) weken en hierna zal je geïnaugureerd worden tot officieel lid van Unitas S.G.

  Mocht je vragen hebben over de planning van de introductieperiode of ben je benieuwd of bijvoorbeeld een bijbaantje met deze weken te combineren is, dan kun je contact opnemen met de Senaat via senaat@unitassg.nl.

 • Heeft Unitas een ontgroening?

  Unitas hecht veel waarde aan gelijkwaardigheid. Daarom zal het Novitiaat geen ontgroenend karakter hebben en gericht zijn op een kennismaking met de Vereniging en haar tradities. In de introductietijd leer je veel over de Vereniging en leer je je jaargenoten intensief kennen, waardoor je al snel nieuwe contacten opdoet. Tijdens de introductieperiode is er een klachtencommissie actief en zullen er vertrouwenspersonen aanwezig zijn om eventuele problemen op te vangen.

 • Wanneer en hoe kan ik me inschrijven?

  Je kunt je in de KEI-week dagelijks tussen 14:00 en 02:00 inschrijven bij Unitas. Maar ook vóór de KEI-week is inschrijven mogelijk, neem hiervoor contact op via senaat@unitassg.nl of bel naar 050-3604768. De laatste dag waarop je je kunt inschrijven voor het betreffende verenigingsjaar is 17 augustus.

 • Wat moet ik meenemen om me in te schrijven?

  Zorg dat je bij je inschrijving een legitimatiebewijs, adresgegevens (ook van je ouders), studentnummer, bankpas en gegevens van je huisarts bij de hand hebt. Wanneer je dit bij de hand hebt, zullen alle formulieren snel ingevuld zijn en kun je je kandidaat-lidmaatschap gaan vieren!

 • Ik ben ouderejaars. Kan ik nu nog lid worden van Unitas S.G.?

  Ook studenten die al in Groningen studeren en wonen worden pas in hun tweede of derde studiejaar lid van Unitas. Om je in te schrijven hoef je dus niet eerstejaars en KEI-loper te zijn.
  Ben je ouderejaars student en loop je geen KEI-week, maar wil je toch een kijkje nemen bij onze Vereniging? Dat kan! Gedurende de KEI-week ben je van harte welkom voor een rondleiding, een drankje op ons dakterras of een van de verschillende feesten. Mocht je specifieke vragen hebben, dan kun je de Senaat altijd bereiken via senaat@unitassg.nl of 050-3604768.

 • Wat kost het lidmaatschap van Unitas S.G.? 

  Wij vinden dat het lidmaatschap bij een studentenvereniging een lage financiële drempel heeft. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om volop te genieten van zijn of haar studententijd. Het lidmaatschap bij Unitas kost 60 euro per halfjaar. Hiervan worden vele activiteiten georganiseerd. Denk aan het gala, buitenlandse reizen en de jaarlijkse dies, krijg je een almanak en de Forum Unicum (het verenigingsblad) en natuurlijk volop de ruimte om jouw studententijd in te vullen zoals jij wilt!

 • Kost het lidmaatschap bij Unitas veel tijd? 

  Wanneer je lid wordt bij Unitas, zul je na de inauguratie een jaarclub vormen. Hiermee zul je sowieso op woensdagavond afspreken om te eten. Daarna gaan veel jaarclubs op weg naar de Sociëteit. Je kunt er voor kiezen om jezelf bij een dispuut aan te sluiten. Disputen borrelen op maandag en zijn een belangrijk onderdeel van de traditionele structuur van Unitas. Daarnaast worden bijna alle activiteiten van de Vereniging georganiseerd door commissies. Een commissie is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam door de ervaring die je opdoet met plannen, samenwerken en het organiseren van verschillende activiteiten. In je eerste jaar kun je direct deel uitmaken van een commissie en zo je creatieve ideeën laten zien. Zoals je ziet, kun je jouw lidmaatschap volledig invullen zoals jij wilt; het is zo druk als je het zelf maakt. Het is dus prima te combineren met bijvoorbeeld een lidmaatschap bij een sportvereniging, een bijbaantje, of allebei!

 • Heeft Unitas veel verplichtingen?

  Na de eerstejaarsperiode vormt jouw jaarclub het belangrijkste verband. Met deze groep krijg je al snel een hechte band en voelt het eten op woensdagavond nooit als een verplichting. Zowel met deze jaarclub als binnen de Vereniging kun je het daarnaast zo gek maken als je zelf wilt. Je hebt bijvoorbeeld zelf de keuze in de hand of je besluit deel uit te maken van een dispuut of een van de andere verbanden, bijvoorbeeld commissies. Ook besluit je met je jaarclub of jullie nog een bezoek te brengen aan de ​Sociëteit met een aantal mensen. ​Unitas biedt dus vele mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en uit te dagen tijdens jouw studententijd en bij te dragen aan de Vereniging, maar dat is niet verplicht.