Inschrijven


Ben je enthousiast geworden over een lidmaatschap bij Unitas S.G.? Laat dan hier je emailadres achter en ontvang meer informatie over hoe je je online in kunt schrijven.


Tijdens de Kiezeldagen

De Kiezeldagen zijn een mooi moment om Unitas te leren kennen. Mocht je je alvast willen voorinschrijven, dan is dit natuurlijk mogelijk. Tijdens deze week kun je iedere dag langskomen voor een rondleiding door het pand tussen 16:00 uur en 19:00 uur. Daarnaast kun je mailen naar senaat@unitassg.nl indien je graag een voorinschrijving wil doen. Dit betekent dat je nog niet helemaal lid zult zijn, maar dat je al wel de mogelijkheid krijgt om de vereniging door het jaar heen te leren kennen, zodat je in augustus tijdens de KEI-week de officiële inschrijving kunt doen.Voorwaarden voor inschrijven

Om lid te kunnen worden van Unitas S.G. dien je ingeschreven te staan aan de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool of een andere hogeronderwijsinstelling.

Daarnaast wordt er van je verwacht dat je de introductietijd kunt bijwonen. Er is een kamp van 18 t/m 20 augustus en een kamp van 20 t/m 22 augustus, waarvan je zelf mag kiezen welke je bijwoont. Vervolgens is er een algemene introductietijd van 22 tot en met 29 augustus. In principe is de hele introductietijd verplicht, maar in goed overleg kunnen er uitzonderingen gemaakt worden. Tijdens de introductieperiode is er een klachtencommissie actief en zullen er vertrouwenspersonen aanwezig zijn om eventuele problemen op te vangen.

Je hoeft geen KEI-loper te zijn om lid te kunnen worden. Tweedejaars of ouderejaars studenten kunnen zich ook inschrijven als lid bij Unitas, dit is niet ongebruikelijk.


Voorinschrijven

Heb je geen zin om te wachten tot de KEI-week? Of kan je niet langskomen tijdens de KEI-week? Het is ook mogelijk je voor in te schrijven voor het verenigingsjaar 2018-2019. Dit kan je doen door een mailtje te sturen naar senaat@unitassg.nl. Je ontvangt dan een online inschrijfformulier.


Introductieperiode

Unitas hecht veel waarde aan gelijkwaardigheid. Daarom zal de introductieperiode - het Novitiaat - geen ontgroenend karakter hebben, zoals omschreven vanuit het ACI, en gericht zijn op een kennismaking met de Vereniging en haar tradities. Deze waarden zullen gewaarborgd worden door de Novitiaatscommissie die de leiding over de introductie op zich neemt. In de introductietijd leer je veel over de Vereniging en leer je je jaargenoten intensief kennen, waardoor je al snel nieuwe contacten opdoet. Tijdens de introductieperiode is er een klachtencommissie actief en zullen er vertrouwenspersonen binnen en buiten de commissie aanwezig zijn om eventuele problemen op te vangen.

Bij inschrijving ontvang je direct verdere informatie over het Novitiaat. Deze periode zal direct na de KEI-week van start gaan en loopt dit jaar van 17 t/m 28 augustus. Je kunt daarbij kiezen of je meegaat op het eerste (17 t/m 19 augustus) of het tweede kamp (19 t/m 21 augustus). Het kamp zal buiten Groningen plaatsvinden en hier ga je onder begeleiding van de Novitiaatscommissie op de fiets heen met de rest van jouw kamp. Na het kamp zullen de activiteiten in de stad Groningen plaatsvinden. De periode wordt afgesloten met de inauguratie van jouw nieuwe lichting en zijn jullie officieel lid van Unitas op woensdag 28 augustus. Dan begint je studentenleven bij Unitas echt!

Om rekening te houden met het beleid van de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool van Groningen is de introductieperiode vóór het begin van het collegejaar afgelopen. Zo ondervind je dus geen hinder bij je studie als je lid wordt van Unitas.

Mocht je vragen hebben over de planning van de introductieperiode of ben je benieuwd of bijvoorbeeld een bijbaantje met deze weken te combineren is, dan kun je contact opnemen met de Senaat via senaat@unitassg.nl of 050-3604768.