Inschrijven


Tijdens de KEI-week

De KEI-week is hét moment in het jaar om je in te schrijven bij Unitas. Tijdens deze week kun je elke dag langskomen op onze Sociëteit om je in te schrijven. De Sociëteit is overdag vanaf 13:00 uur geopend. Voor het inschrijven kun je iemand van het promoteam aanspreken en zullen zij je verder helpen.

Let op: Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 00:00 uur!

Meenemen
 • Huidig adres (of nieuw adres in Groningen)
 • IBAN rekeningnummer
 • Adres gegevens ouders (geef het aan als je NIET wil dat Unitas contact opneemt met je ouders)
 • Gegevens huisarts (naam, plaatsnaam, telefoonnummer)


 • Voorwaarden voor inschrijven

  Om lid te kunnen worden van Unitas S.G. dien je ingeschreven te staan aan de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool of een andere hogeronderwijsinstelling.

  Daarnaast wordt er van je verwacht dat je de introductietijd kunt bijwonen. Er is een kamp van 15 t/m 17 augustus en een kamp van 17 t/m 19 augustus, waarvan je zelf mag kiezen welke je bijwoont. Vervolgens is er een algemene introductietijd van 19 tot en met 26 augustus. In principe is de hele introductietijd verplicht, maar in goed overleg kunnen er uitzonderingen gemaakt worden. Tijdens de introductieperiode is er een klachtencommissie actief en zullen er vertrouwenspersonen aanwezig zijn om eventuele problemen op te vangen.

  Je hoeft geen KEI-loper te zijn om lid te kunnen worden. Tweedejaars of ouderejaars studenten kunnen zich ook inschrijven als lid bij Unitas, dit is niet ongebruikelijk.


  Introductieperiode

  Unitas hecht veel waarde aan gelijkwaardigheid. Daarom zal de introductieperiode - het Novitiaat - geen ontgroenend karakter hebben, zoals omschreven vanuit het ACI en gericht zijn op een kennismaking met de Vereniging en haar tradities. Deze waarden zullen gewaarborgd worden door de Novitiaatscommissie die de leiding over de introductie op zich neemt. In de introductietijd leer je veel over de Vereniging en leer je je jaargenoten intensief kennen, waardoor je al snel nieuwe contacten opdoet. Tijdens de introductieperiode is er een klachtencommissie actief en zullen er vertrouwenspersonen binnen en buiten de commissie aanwezig zijn om eventuele problemen op te vangen.

  Bij inschrijving ontvang je direct verdere informatie over het Novitiaat. Deze periode zal direct na de KEI-week van start gaan en loopt dit jaar van 15 t/m 26 augustus. Je kunt daarbij kiezen of je meegaat op het eerste (15 t/m 17 augustus) of het tweede kamp (17 t/m 19 augustus). Het kamp zal buiten Groningen plaatsvinden en hier ga je onder begeleiding van de Novitiaatscommissie op de fiets heen met de rest van jouw kamp. Na het kamp zullen de activiteiten in de stad Groningen plaatsvinden. De periode wordt afgesloten met de inauguratie van jouw nieuwe lichting en zijn jullie officieel lid van Unitas op woensdag 26 augustus 2020. Dan begint je studentenleven bij Unitas echt!

  Om rekening te houden met het beleid van de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool van Groningen is de introductieperiode vóór het begin van het collegejaar afgelopen. Zo ondervind je dus geen hinder bij je studie als je lid wordt van Unitas.

  Mocht je vragen hebben over de planning van de introductieperiode of ben je benieuwd of bijvoorbeeld een bijbaantje met deze weken te combineren is, dan kun je contact opnemen met de Senaat via senaat@unitassg.nl of 050-3604768.

  Voorinschrijven

  Heb je geen zin om te wachten tot de KEI-week? Of kan je niet langskomen tijdens de KEI-week? Het is mogelijk om je alvast online in te schrijven, dan regelen we de rest van het papierwerk tijdens het Novitiaat. Je inschrijving geldt pas vanaf het moment dat je officieel lid bent, dat is dus 26 augustus 2020 nadat je het Novtiaat hebt doorlopen.

  Inschrijven