Navigatie

leden over unitas

LEDEN OVER HUN ERVARING MET UNITAS

Het klinkt misschien cliché, maar bij Unitas ontstaan vriendschappen voor het leven. Iedereen vindt snel zijn plek binnen de vereniging en zet zich op zijn of haar eigen manier in. Er is altijd wel iets te doen waarvoor jij je interesseert. Door lid te worden bij Unitas S.G. leer je in korte tijd veel mensen kennen en zorg je er samen met hen voor dat je een onvergetelijke studententijd zult beleven in Groningen! Hieronder hebben een aantal leden hun ervaring met Unitas op papier gezet. Wil je meer verhalen horen of ben je gewoon benieuwd naar de sfeer op de vereniging in real-life? Kom dan vooral langs in de KEI-week!​

Ervaringen van leden

Pic

"Op een gegeven moment kom je een vereniging tegen die zo goed bij je past, dat je nooit meer omkijkt."

Er zijn momenten in je leven waar je later op zal terugkijken en je je met een zenuwachtig gevoel in je maag bedenkt hoe eenvoudig alles anders had kunnen zijn en hoe dankbaar je bent dat dat niet zo is. Donderdag 16 augustus, KEI- week 2012, kende zo'n moment voor mij.

Als je vanuit Rotterdam naar Groningen trekt om te gaan studeren voel je je als vanzelf aangetrokken tot de gezelligheidsverenigingen die bekend staan om het gemak waarmee je nieuwe mensen leert kennen, vriendschappen sluit en gezelligheid vindt. Maar, als je de studie zover van huis zoekt, loop je gelijk tegen een probleem aan: hoe ga ik kiezen?

Met dat probleem stoeide ik die bewuste donderdag en gek genoeg heb ik het antwoord nooit gevonden. Tijdens de poolparty van de KEI-week ben ik gewoon eens rond gaan lopen, gewoon kijken wat er te doen was. Hier een vraagje stellen, daar een gadget of lekkernij meepakken en maar eens zien wat er gebeurt. Toen ik op een goed moment de stand van Unitas tegen het lijf liep en meteen werd uitgenodigd voor een sushidiner en open avond dezelfde dag had ik opeens het idee dat de vraag 'hoe ga ik kiezen' er eigenlijk niet toe doet. Op een gegeven moment kom je een vereniging tegen die zo goed bij je past, dat je nooit meer omkijkt.

Sindsdien is het snel gegaan. Via de vereniging een huis gevonden en mijn überchille huisgenoten leren kennen. Een jaarclub gevormd en nu al het idee hebben dat je elkaar jaren kent. De vereniging voor je winnen, de stad leren kennen, mooie initiatieven beginnen of helpen oude tradities in stand houden. Het kan allemaal en daar komt het uiteindelijk op neer. Unitas suits me!

Gabriël Juursema - Vierdejaars
Pic

"Het leuke van Unitas is dat ook een eerstejaars al volwaardig lid is"

Ik ben Philip du Perron, 18 jaar, en ik zit in mijn eerste jaar rechten. Toen ik een half jaar geleden in Groningen kwam, was ik al van plan bij een studentenvereniging te gaan. Tijdens de KEI-week keek ik welke vereniging mij het leukst leek. De keuze voor Unitas was vrij snel gemaakt. Tijdens de rondleiding merkte ik al de chille sfeer tussen de leden. Hierdoor is het makkelijk om snel veel vrienden te maken.

Wat me ook bevalt aan Unitas is dat je zelf kan bepalen hoeveel tijd je er aan wil besteden. Ik heb voldoende tijd om mijn eerste jaar te halen en veel naar Unitas te gaan, maar sommige clubgenoten steken meer tijd in hun studie en dat is natuurlijk geen probleem!

Het leuke van Unitas is dat ook een eerstejaars al volwaardig lid is, je kan gelijk actief deelnemen aan het verenigingsleven door in commissies te zitten. (bijvoorbeeld een open avond of de dies organiseren)

Ik ben nog steeds erg blij met keuze, en ik kan iedereen van harte aanraden om tijdens de KEI-week langs te komen om Unitas zelf te ervaren!

Philip du Perron - Eerstejaars
Pic

"Ik blijf lekker mezelf, haal mijn studiepunten en Unitas vult mijn heerlijke studentenleventje perfect aan."

Soms lopen dingen anders dan je ooit gedacht had, bijvoorbeeld mijn studententijd. Toen ik twee jaar geleden naar Groningen kwam vond ik studentenverenigingen maar niks. Ik was net terug van een tussenjaar en ik moest niets weten van dat ballerige gedoe. Bovendien, waarom zou ik een vereniging nodig hebben om vrienden te maken? Ik ga mezelf toch niet in één of ander keurslijf stoppen omdat dat erbij hoort?

Maar dingen lopen anders dan je denkt. In mijn eerste studiejaar – ik zit nu in mijn tweede jaar – ben ik inderdaad geen lid geworden. Mijn studie ging me eigenlijk heel gemakkelijk af en dus had ik veel tijd over. Ik ging vooral met internationals om, maar die blijven vaak maar een half jaar en dat vond ik jammer. Veel studiegenootjes woonden nog thuisthuis en zag ik dus weinig buiten de colleges om. Toen heb ik besloten om KEI-mama te worden en nog maar eens rond te snuffelen bij de verenigingen. Na overal de sfeer en het bier geproefd te hebben vond ik Unitas het best bij me passen: een gezellige sfeer, aardige mensen en een uniek traditioneel karakter. Ik besloot lid te worden, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Omdat mijn studie me ontzettend meeviel besloot ik ook om er nog een bij te doen. Iedereen heeft me voor gek verklaard, zeker omdat ik ook bij een vereniging ging. Gelukkig heb ik nu mijn tweede “P” op zak en een super Unitasjaar achter de rug: het kan prima samen!

Lid worden bij Unitas was als een soort warm bad: je wordt meteen overladen met leuke feestjes en nieuwe mensen. Soms lijkt Unitas wel een grote familie. Het meest bijzondere is hoe close we zijn met mijn jaarclub. We eten natuurlijk op woensdag samen maar we gaan ook samen naar de UB, samen sporten en deze zomer zelfs samen op vakantie. Op de kroeg lekker dansen of bij elkaar thuis: we zijn een hechte vriendengroep geworden. Het klinkt als een cliché, maar als ik wist hoe leuk het is bij Unitas, was ik zeker vorig jaar al lid geworden. Ik blijf lekker mezelf, haal mijn studiepunten en Unitas vult mijn heerlijke studentenleventje perfect aan.

Geertje Wilmsen - Derdejaars